Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Zzp-er toch IB-ondernemer ondanks een opdrachtgever

Een zzp-er heeft sinds 2013 een organisatieadviesbureau. Hij werkt in 2013 voor twee opdrachtgevers en in 2014 voor één opdrachtgever vanwege de ernstige ziekte van zijn vrouw. In 2015 werkt hij voor vier opdrachtgevers. In oktober 2015 treedt hij in dienst bij een van deze opdrachtgevers. De Belastingdienst heeft aan hem een VAR-winst uit onderneming verstrekt, maar komt daarop terug naar aanleiding van een boekenonderzoek. Ten onrechte, oordeelt Rechtbank Gelderland. De zzp-er kan ook IB-ondernemer zijn als hij voor één opdrachtgever werkt. Hij hoeft niet tegelijkertijd voor meerdere opdrachtgevers te werken. Dat kan ook volgtijdelijk.

Er is volgens de rechtbank voldaan aan de eisen van duurzaamheid en zelfstandigheid. Ook als er dus niet tegelijkertijd voor meerdere opdrachtgevers wordt gewerkt. De Belastingdienst stelde bovendien dat de zzp-er geen debiteurenrisico liep, omdat zijn opdrachtgevers financieel gezond waren. De rechtbank oordeelt dat dit slechts een teken is van goed ondernemerschap.

Mocht u als ZZP-er twijfelen of u ondernemer bent voor de Wet IB en derhalve aanspraak kan maken op alle fiscale voordelen uit de Wet IB, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bron: http://vaknieuws.fiscount.nl/nieuws/6803/2305/Zzprsquoer-toch-IB-ondernemer-ondanks-��n-opdrachtgever/more

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden