Jouw accountant in Alphen aan den Rijn en Amsterdam

Minister: coulance AVG voor kleine organisaties

Kleine Nederlandse organisaties die na invoering van de nieuwe privacywet nog niet aan de regels voldoen, krijgen in het begin niet direct boetes. Dat heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming gezegd tegen de NOS.

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG, GDPR), is 25 mei jl. ingegaan. Organisaties zijn vanaf dat moment verplicht om precies te documenteren welke privégegevens van wie ze in bezit hebben, hoelang ze die bewaren en wat ze ermee doen. De regels gelden niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine organisaties en instellingen, zoals lokale sportclubs. Dekker zegt niet de verwachting te hebben dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meteen boetes uitdeelt bij kleine organisaties. De minister is vooralsnog niet van plan extra geld beschikbaar te stellen aan de AP, iets waarom de waakhond heeft gevraagd om adequaat te kunnen handhaven.

Laat je dus niet afschrikken door direct hoge kosten te maken voor het voldoen aan de AVG. Je kunt al sneller voldoen aan de eisen van de AVG dan jezelf denkt. Weet je niet hoe of wil je een stukje begeleiding hierin, neem dan gerust eens contact op met onze collega Edward van Dijk.

Mocht je de oorzaak van de AVG willen weten, lees dan hier de column van Edward van Dijk.

 

Bron: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2018/05/24/minister-coulance-avg-voor-kleine-organisaties/

© Copyright 2013 - NAHV Accountants - Algemeene voorwaarden